top of page

Re-integratie 2e spoor

Vanwege gezondheidsklachten heb je een jaar je werkzaamheden niet meer volledig kunnen uitvoeren. Wettelijk is bepaald dat je nu een re-integratietraject start om buiten je eigen organisatie een andere baan te gaan zoeken. Bij BHP Groep sta jij centraal in dit traject, onze insteek is dat het jou verder helpt.

 

De loopbaanadviseur zal dan ook het re-integratietraject 2e spoor op maat vormgeven. In de meeste gevallen start een traject met het stilstaan bij de emotionele impact van je situatie. Je onderzoekt daarna wat jij belangrijk vindt in het vormgeven van je verdere loopbaan. Aan de hand van gesprekken, analyses en tests die je interesses en vaardigheden in kaart brengen, ontstaat een nieuw perspectief.

 

Je kijkt naar realistische en passende mogelijkheden en wordt begeleid in het ontdekken van de arbeidsmarkt en het solliciteren. Het traject is erop gericht om samen een passende oplossing te vinden. BHP Groep houdt zich hierbij ook aan de wettelijke kaders.

Meer lezen

voor wie?

Werken bij je huidige werkgever is of lijkt vanwege gezondheidsklachten geen optie meer. Of er is twijfel over de haalbaarheid van een succesvolle re-integratie bij je eigen werkgever. Mogelijk is de insteek nog steeds om te re-integreren in eigen functie bij de eigen werkgever, maar wordt gezien de ziekteduur voor de zekerheid toch een re-integratietraject 2e spoor ingezet. Een re-integratietraject 2e spoor is wettelijk bepaald en biedt je de mogelijkheid te werken aan een realistisch arbeidsperspectief. BHP Groep gaat aan het werk op een manier die jou verder helpt.

HOE WERKT HET?

Voorafgaand aan het traject heb je een intakegesprek met een van onze loopbaanadviseurs. In dit gesprek bespreek je jouw huidige situatie en ga je na wat het re-integratietraject kan opleveren. Vervolgens stelt de adviseur een traject op maat samen. Gedurende het traject wordt je begeleid door een vaste loopbaanadviseur, die je waar nodig en mogelijk ondersteunt. Je gaat in dit traject samen onderzoeken wat je wensen zijn ten aanzien van je verdere loopbaan. Je vertaalt deze wensen naar realistische mogelijkheden.

Het doel van dit traject is een nieuwe functie bij een andere organisatie. Lukt dit onverhoopt nog niet, dan zal BHP Groep ook daarin helderheid verschaffen en je begeleiding bieden in de stappen die daarop volgen. In sommige gevallen is terugkeer bij de huidige werkgever mogelijk en wenselijk.

Privacy

Tijdens het traject waarborgt BHP Groep jouw privacy, zoals opgenomen in ons privacy reglement, op te vragen bij ons secretariaat.

 

​BHP Groep voldoet aan de wettelijke richtlijnen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

 

 Alle gegevens worden vertrouwelijk behandeld en slechts na jouw uitdrukkelijke toestemming aan derden ter inzage gegeven. 

bottom of page